אנחנו שמחות ושמחים להציג את פינתנו החדשה "תזונה טובה- לנו ולמען בעלי החיים"!
הדיאטנית ליהי יפה תציג לנו בכל שבוע מזון מהצומח שחשוב לשלב בתפריט הקבוע, חשיבותו התזונתית וכמובן- מתכונים מנצחים.
לכבוד בוא החורף נפתח את פינתנו עם מאכל המתאים לימים קרים במיוחד (אבל לא רק) "שיבולת-שועל".
שיבולת-שועל הינה דגן המוכר בעיקר כדייסת שיבולת-שועל וכרכיב העיקרי בגרנולה.
מדובר במזון בריא שעשיר בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ועוזרים בהורדות רמות הסוכר והכולסטרול העודף בגוף. מסיבה זו שיבולת-שועל מומלצת ע"י איגוד רופאי הלב האמריקאי וטובה במיוחד לירידה במשקל ולשיפור מדדי הלב.
בנוסף שיבולת-שועל עשירה בברזל ובמגנזיום ואף מכילה כמות יפה של חלבון.
תכונותיה בבישול הן ספיחת נוזלים ועיבוי מרקמים. מומלץ לשלב שיבולת-שועל בהכנת קציצת ובכך להפחית את דחיסותם או במרקים דלילים לקבלת מרקם קרמי.
שורה תחתונה- כדאי לשלב שיבולת-שועל במזונות רבים ולא רק בארוחת הבוקר!
נוט-מיט-בולס ברוטב עגבניות
מתכון ל26 קציצות
כוס שיבולת שועל
1 כוס גזר מגורר
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס בזיליקום קצוץ
3 עגבניות קצוצות (או קופסת שימורים 400 גרם)
2 שיני שום
כוס וחצי שעועית לבנה מבושלת
כוס עדשים כתומות יבשות
3 כפות שמן זית
כפית אורגנו
חצי כפית צ'ילי
מלח ופלפל לפי הטעם
ניתן להוסיף פירורי לחם.
מכניסים הכל מלבד פירורי הלחם למעבד מזון.
יוצרים כדורים ומצפים בפירורי הלחם.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
בתיאבון!