09/12/2025

תגיות:
,,,

יונה כלואה ברשת

בית המשפט קבע: למי שתולה רשת להרחקת יונים יש אחריות למנוע לכידה של יונים ופגיעה בהן!

רשתות להרחקת יונים הן מחזה נפוץ בישראל. כאשר הם מותקנות כראוי הן יכולות למנוע נוכחות של יונים מבלי לפגוע בהן או בבעלי כנף אחרים. אבל עם הזמן הן עשויות להתבלות, להיקרע, או להתרופף. חלק מהרשתות מיוצרות או נתלות באופן מסוכן. במצבים כאלו היונים מסתבכות ברשת שהופכת לגזר דין מוות עבורן. הן מפרפרות בניסיון להיחלץ מהרשת ובכך רק מסתבכות יותר ויותר, החוטים מתלפפים סביב כנפיהן ורגליהן וגורמים לציפורים העדינות להיחנק, להיחתך ולהיפגע. בחלק גדול מהמקרים איש אינו מבחין או מנסה לסייע להן והן נותרות כאובות ומתות לאט, תלויות על הרשת.

בחודשים האחרונים התקבלו במחלקה המשפטית שלנו פניות על אודות ועד בית שמסרב זמן רב לטפל ברשת קרועה כזו, על אף שנתפסות ומתות בה יונים. גם פניותינו לוועד הבית לא הועילו ובלית ברירה נאלצנו לפנות לבית המשפט. רק לאחר הגשת ההליך מיהר ועד הבית להסיר את הרשת. בית המשפט קיבל את טענתנו שלפיה היה על ועד הבית לפעול באופן מיידי להסרת הרשת, ולמרות שההליך הסתיים ללא דיון, הטיל על ועד הבית הוצאות משפט של 5,000 ₪.

אם ראיתם בעל חיים לכוד או זקוק לעזרה, ואם ועד הבית או כל אחד אחר מסרב לטפל במפגע – צלמו ופנו אלינו למחלקה המשפטית – 054-2996665.