אחרי שהביא לנו את הוראת השעה שתאפשר המתה מזורזת של כלבים שנתפסו בישובים שעד 20 ק"מ מגדר הגבול עם רצועת עזה, משרד החקלאות לא עוצר את מסע ההרג ומביא לנו תכנית חדשה – תמריץ כלכלי להמתת כלבים ברשויות באזורי לחימה.
המשרד פרסם בסוף השבוע שעבר טיוטת נוהל תמיכות להערות הציבור במסגרתו רשויות מקומיות באזורי לחימה יזכו לתמיכה בגין לכידה והמתה של כלבים משוטטים.
המחירון: 150 שקל לכל כלב שיומת. תקופת הנוהל מתחילה, איך לא, בסמוך לפקיעת הוראת השעה, כדי שמאמצי ההמתה לא יפסקו אף לרגע אחד.
רק לפני שנתיים כולנו הזדעזענו עד עמקי נשמתנו מהידיעה כי ראש עיריית חברון הציע לתושבים 20 ש"ח עבור כל כלב שיומת. אחרי שכעסנו וציקצקנו, היום אנחנו מקבלים את אותה היוזמה מתוצרת הארץ. לצד ההמתה, מציע המשרד תמיכה גם במסירת כלבים לאימוץ, אלא שלרשויות זה הרבה פחות משתלם – הן יקבלו תמיכה רק ל-10 ימי החזקה לכל כלב, ואחריהם נותרת בידן הבחירה – האם להמתין זמן לא ידוע עד שהכלב יאומץ, אם בכלל, או להמיתו מיד ולשלשל את הכסף לכיסם. ברור לאיזו בחירה מכוון הנוהל.
בעיית הכלבים המשוטטים בארץ לא התחילה ב-7 באוקטובר, והיא לא ייחודית לתקופות מלחמה. שנים אנחנו פונים למשרד ומבקשים שימצא פתרון שורשי והומני להתמודדות עם התופעה. הפתרון האפקטיבי ביותר ל'צמצום התרבות כלבים', הוא עיקור וסירוס, אלא שהמשרד מסרב בתוקף ליישמו. מטבע הדברים, אזורי לחימה, המלאים בפסולת לאור נוכחות הצבא וסניטציה לא רציפה, מהווים מוקד משיכה לכלבים המשוטטים. משרד החקלאות מחכה שהמצב יצא משליטה כדי שיוכל 'לטפל' בתופעה באמצעי היחיד שהוא מכיר – המתה.
אנחנו קוראים למשרד החקלאות – במקום לתמרץ המתה, תתמכו בחיים! ספקו תמיכה רצינית ומשמעותית לאימוצים, והכי חשוב – השקיעו בעיקורים וסירוסים.
המחלקה המשפטית שלנו מגישה בימים אלה התנגדות לטיוטת מסע ההרג של משרד החקלאות.