11/02/2015

 היא הזעיקה את פקחי המחלקה הווטרינרית של עיריית יבנה והכלבה הועברה בדחיפות לווטרינרית ד"ר גילה צור, שבדקה אותה וקבעה כי למרבה הצער פגיעותיה של הכלבה קשות מדי ואינה ברת טיפול.
"מדובר בכלבה צעירה ללא שבב", אמרה ד"ר צור, " "היא נפגעה בפלג גופה הקדמי, הלסת ושתי הרגליים הקדמיות היו מרוסקות ושותתות דם. הכלבה לא היתה בהכרה". כל שאפשר היה לעשות כדי לסייע לכלבה הוא לחסוך ממנה ייסורים וסבל נוספים ולבצע המתת חסד. ד"ר צור ציינה כי היא חושבת שיש במקום מצלמות אשר יוכלו לסייע באיתור הפושע.
דוברת עמותת תנו לחיות לחיות, אתי אלטמן, פנתה באופן מיידי לשר הפנים גלעד ארדן בבקשה שיעזור למצוא מי הכניס כלבה חיה לשקית ניילון ולפח אשפה. השר ארדן פנה אל מפקד תחנת המשטרה בבקשה לפתיחה בחקירה פלילית "לאיתור הפושע הנתעב אשר מסוגל להתעלל באכזריות כזו ביצור חי ולהעמידו לדין במהרה", לדבריו. "מקרים דוגמת אלה צריכים להיות מטופלים בחומרה רבה ועלינו לדאוג כי בן אנוש אשר אין בליבו רחמים על יצור חי – כל יצור חי, ייתן את הדין על כך. בעלי החיים זקוקים להגנתנו אל מול אלה המבקשים לפגוע בהם ורשויות החוק צריכות לעשות ככל שביכולתן למגר פשעים אלה".
מי שפגע בכלבה חסרת ישע בכזאת אכזריות ורוע לב חייב לבוא על עונשו. אנחנו רוצים להביא את המתעלל לדין ומציעים פרס כספי תמורת מידע בנושא. מבקשים מכל מי שיודע פרטים על אודותיו ליצור קשר עם העמותה בטלפון 03-6241776 או במייל [email protected].