נושא הניסויים בבעלי-חיים שנוי במחלוקת חברתית חריפה. המחלוקת נוגעת לערכם המדעי של הניסויים, לתפקיד החברתי שלהם, ולנורמות המוסריות שיש להחיל עליהם. לא פחות מכך, המחלוקת נוגעת למסקנה הנדרשת מיישום ערכים חברתיים מקובלים בשדה זה.
עמותת תנו לחיות לחיות בשיתוף מרכז אונו למשפט חברתי פתחו בתחילת שנת הלימודים הנוכחית קליניקה יישומית ראשונה בישראל העוסקת בהגנה על זכויות בעלי חיים. את הקליניקה מנהלים היועץ המשפטי לעמותה, עו"ד גיא נוסן, ועו"ד יוסי וולפסון, מומחה לדיני בעלי חיים. בקליניקה זו לוקחים סטודנטים למשפטים חלק פעיל בטיפול של המחלקה המשפטית של העמותה בתלונות כנגד מתעללים בבעל חיים.
בכנס המתקיים ביום 18.3.2012 אנו נבחן את המחלוקת בנוגע לניסויים בבעלי-חיים ממגוון זוויות.
הדוברים יבואו מדיסציפלינות נפרדות ומהשקפות עולם שונות. שילוב הפרספקטיבות יעורר גם את השאלה מה נדרש ממערכת המשפט בהכרעה בין התביעות המתנגשות בתחום הניסויים בבעלי-חיים.
נשמח לראותכם!
לפרטים נוספים: 036241776


