שלום רב לכולם,
והנה ממשיכה לה הסאגה עם ההסגר העירוני של עיריית אשקלון ברשותו של הווטרינר הרשותי ד"ר גדי שרביט. במהלך השבועות האחרונים ביקשנו מספר פעמים לחלץ כלבה בוגרת (בת 14) שנלכדה ע"י הפיקוח העירוני של עיריית אשקלון והובאה אל ההסגר. בכל הפעמים שפנינו אל הווטרינר זכינו לתשובה שיש לה בעלים ושהוא אינו יכול למסור אותה (לכאורה). גם ביום חמישי האחרון ניסינו פעם נוספת לשלוח בקשה כפי שאנו עושים בנוהל מסודר מול עיריית אשקלון.
הבוקר, התקשרנו לברר שוב בנוגע לשחרור אפשרי של הכלבה הזו על מנת להעבירה לכלבייה של העמותה ולצערנו הרב התבשרנו כי היא נמצאה ללא רוח חיים בתא שלה.
אין לי מילים לתאר את הכאב העצום וזאת בידיעה כי ניסינו מספר פעמים להביאה לטיפול חם ואוהב במיוחד לאור היותה כלבה בוגרת שנזנחה לה. אני יודעת שמדובר בסיפור קשה וכואב שמעורר אמוציות רבות אצל רבים מציבור אוהבי בעלי החיים אך אני מבקשת בכל לשון של בקשה לא להסית ולא לגדף ולא להתנהג בצורה מבזה כלפי הווטרינר ד"ר גדי שרביט. אני יודעת שכולכם מאמינים בי ובדרך פעולתי ומבקשת להניח לי לטפל במקרה זה ובכל מקרה לשמור על תרבות שיח וכבוד הדדי למרות הקושי שבדבר.
שלכם,
אתי.
העמותה הגישה תלונה במשטרה:
לכבוד:
סנ"צ חיים בובליל
מפקד משטרת אשקלון
באמצעות פקס: 08-6771508
הנדון: תלונה על חשדות לכאורה להתעללות בבעלי חיים
- עמותת תנו לחיות לחיות הנה "ארגון למען בעלי חיים", כהגדרתו בחוק צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים), התשנ"ד – 1994 – ומוסמכת לפעול להגנתם ולרווחתם של בעלי החיים בישראל, כאמור בחוק, ובכלל זה להגיש קובלנות פליליות ובקשות לצווי מניעה.
- תלונה: בעקבות ריבוי פניות אשר הולכות וגוברות כנגד תנאי האחזקה בכלבייה העירונית בעיר אשקלון, עמותת תנו לחיות לחיות מגישה תלונה כנגד מר בני וקנין ראש עיריית אשקלון וכנגד ד"ר גדי שרביט הווטרינר הרשותי של העיר אשקלון.
- ולהן פירוט מקרה אשר קרה וסיומו מצא כלב את מותו בשל מחדלו של הוטרירנר הרשותי של עיריית אשקלון הכלב שילם על כך כלב בחייו.
- ברחובות אשקלון נמצאה כלבה מיניאטורית 40 ס"מ אורכה וכ-20 ס"מ גובהה.היא נאספה על ידי פקח של השירותים הווטרינריים של עיריית אשקלון והובאה לכלביה העירונית.בבירור שנערך התגלה על הכלבה שבב .תאריך כניסתה של הכלבה לכלביה נרשם 3.1.2012תום תקופת ההסגר 12.1.2012 מבירור שנערך עם בעליה הם אמרו שאינם רוצים את ההכלבה בחזרה.
- משיחות שנערכו בין עמותת תנו לחיות לחיות לבין ד"ר גדי שרביט, הרופא אמר כי המשפחה ויתרה על הכלבה אולם גדי לא היה מוכן לשחרר את הכלבה לידי תל"ל מאחר והוא רוצה למצות את הדין עם המשפחה ולגבות מהם קנס.קוד ההסגר של ליידי הוא 6495 והיא בת 14.
- לפני שבועיים ביום חמישי 12.1.2012 ואחרי שתמו 10 ימים הקבועים בחוק ושלאחריהם מותר להעביר את הכלבה לגורם אחר הרוצה לאמצה, הגיע מתנדב מטעם תנו לחיות לחיות על מנת להעביר את הכלבה לטיפול וטרינרי ולבית מאמץ.
- שם המתדנב אשר נשלח לאסוף את הכלבה
- כאשר הגיע המתנדב נאמר לו שאין אישור להוציא את הכלבה.הכלבה נשארה בכלביה בתנאים שאינם יכולים להתאים לכלבה כל כך מבוגרת ובדיוק בשל כך תנו לחיות לחיות לבקשת פעיליה ביקשה להוציא את הכלבה למקום מחומם ולהגיש לה כל סעד רפואי שתזדקק לו.ביום חמישי האחרון שוב הוגשו הטפסים לבקשה לשחרר את ליידי לידי תנו לחיות לחיות קרי יום 19.1.2012 ואולם הבוקר כפי שיגורנו בא לנו – הכלבה נמצאה ללא רוח חיים בתאה.
- למותר לספר שהכאב והתסכול שלנו הוא למעלה מהמתואר. כלבה שמתה בייסורים , מבוגרת. בודדה, ללא יד ללטפה ברגעיה האחרונים.
- אין כל ספק כי במידה ויאומתו החשדות, מדובר במעשים הנוגדים את חוק צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים) , התשנ"ד – 1994 ואת תקנות צב"ח לשנת 2009 האוסר על התעללות כלשהי בבעלי חיים, לרבות פגיעה בבעלי חיים וברווחתם.
- תנאי האחזקה של בעלי החיים המוחזקים בכלבייה העירונית עפ"י התלונות והדיווחים אשר הגיעו לידי העמותה מעלים חשש כבד לעבירה לכאורה על חוק צער בעלי חיים.
- כראייה לכך, תלונה אשר הגיעה לעמותה מעלה חשש כבד כי הכלבה סיימה את חייה בשל תנאי החזקה קשים אשר נוגדים את תנאי ההחזקה על פי הקבוע בחוק.
- אבקשך לפעול בדחיפות בנושא ולהורות לגורמים המתאימים במשטרה למצות חקירה עד תום בהקדם האפשרי .
רשימת נספחים –
א. הקלטה בין מנהל משרד עמותת תנו לחיות לחיות מר שרון יגרמן לבין מזכירת השירות הוטרינרי.
ב. תמונה של הכלבה.
ג. בקשה מעמותת תנו לחיות לחיות לשחרור הכלבה מיום 19.1.2012 .
בברכה,
אתי אלטמן – דוברת וממייסדי העמותה
"תנו לחיות לחיות"
03-6241776 שלוחה 2


