תחילת הסיפור הוא במוצאי יום כיפור, בזמן בו בית ישראל מתחיל בבניית סוכה. שכניה של מאכילת חתולים בעיר, פנו לחבר המועצה מר גבי חסין, בבקשה שיזמין את הוטרינר העירוני על מנת שזה יזי מהמקום את החתולים שמפריעים להם בבניית הסוכה. מר חסין הזמין את הוטרינר ד"ר ג'רייס מוביס שקבע כי החתולים אכן מפריעים ואף מהווים מטרד לתושבי המקום ולכן יש להעבירם למקום אחר. לאחר שהמאכילה פנתה אלינו, התקשרה אתי אלטמן לד"ר מוביס וניסתה להבין במה מפריעים החתולים. לדבריו של הד"ר המקום מלא בצואת חתולים המפריע לאיכות החיים של תושבי המקום. על אף שהגברת אלטמן הסבירה לוטרינר כי חתולים נוהגים לכסות את צואתם וכי אין להעבירם ממקומם, הוטרינר נשאר נחוש בעמדתו. תנו לחיות לחיות פנתה לעו"ד יונתן שפיגל על מנת למנוע את החלטת הוטרינר.
בעקבות פניית עורך הדין שפיגל, השהתה העירייה את ההחלטה ללכוד את החתולים.
בין הצדדים החלה הידברות אשר תוצאתה הינה כי עיריית קריית שמונה והווטרינר העירוני משהים כרגע את החלטתם ללכוד את החתולים, וזאת על מנת לקיים הליך של גישור, בו ייקחו חלק התושבים, העירייה, מאכילי החתולים ועמותת "תנו לחיות לחיות", ואשר מטרתו לפתור את הבעיה באמצעים פחות קיצוניים, ובכלל זה באמצעות עיקור וסירוס של החתולים.
עו"ד יונתן שפיגל: "אנו מברכים על החלטת עיריית קריית שמונה והווטרינר העירוני להשהות את הלכידה, ולפעול בהתאם להנחיות הטיפול בחתולי הרחוב של משרד החקלאות, אשר מחייבות לנקוט תחילה באמצעים פחות דרסטיים, כדוגמת עיקור וסירוס החתולים, פינוי אשפה מן הרחוב, בחינת מיקום תחנות ההאכלה ועוד. אנו משוכנעים שבאמצעות הליך של הידברות בין הצדדים ניתן יהיה להבטיח הן את רווחת תושבי הרחוב והן את רווחתם של החתולים ושל האנשים טובי הלב אשר מאכילים אותם ודואגים לשלומם. אנו מקווים שרשויות מקומיות נוספות בישראל ינהגו באופן דומה, ויחלו להפנות משאבים אמיתיים להתמודדות אמיתית עם הבעיה, ובראש ובראשונה באמצעות עיקור וסירוס של חתולי הרחוב."
דוברת העמותה, אתי אלטמן: "עמותת תנו לחיות לחיות תסייע לכל רשות מקומית בישראל שמעוניינת בכך לבחון חלופות אנושיות ויעילות יותר לטיפול בבעית ההתרבות של חתולי רחוב, שאינן כוללות לכידה והמתה של חתולי רחוב. אנו מברכים את עיריית קריית שמונה שהחליטה להשהות את החלטתה ללכוד את החתולים ולפעול בהתאם לדרישות החוק. אנו נגיע מטעם העמותה לשטח, נעזור לעמוד על היקפי הבעיה ולבחון פתרונות אמיתיים לה, כדוגמת עיקור וסירוס של החתולים. אנו מקווים שרשויות מקומיות נוספות בישראל יפעלו בדרכים דומות, ויימנעו מפגיעה מיותרת בחתולים."
תנו לחיות לחיות מודה לכל האזרחים שעזרו לה ושלחו פקסים ומכתבים לראש עיריית קריית שמונה.
כתבת וידאו בנושא


