01/11/2016

תגיות:
,,

תזונה נכונה לנו ולבעלי החיים

אנחנו שמחות ושמחים להציג את פינתנו החדשה "תזונה טובה- לנו ולמען בעלי החיים"!

הדיאטנית ליהי יפה תציג לנו בכל שבוע מזון מהצומח שחשוב לשלב בתפריט הקבוע, חשיבותו התזונתית וכמובן- מתכונים מנצחים.

לכבוד בוא החורף נפתח את פינתנו עם מאכל המתאים לימים קרים במיוחד (אבל לא רק) "שיבולת-שועל".
שיבולת-שועל הינה דגן המוכר בעיקר כדייסת שיבולת-שועל וכרכיב העיקרי בגרנולה.
מדובר במזון בריא שעשיר בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ועוזרים בהורדות רמות הסוכר והכולסטרול העודף בגוף. מסיבה זו שיבולת-שועל מומלצת ע"י איגוד רופאי הלב האמריקאי וטובה במיוחד לירידה במשקל ולשיפור מדדי הלב.

בנוסף שיבולת-שועל עשירה בברזל ובמגנזיום ואף מכילה כמות יפה של חלבון.

תכונותיה בבישול הן ספיחת נוזלים ועיבוי מרקמים. מומלץ לשלב שיבולת-שועל בהכנת קציצת ובכך להפחית את דחיסותם או במרקים דלילים לקבלת מרקם קרמי.

שורה תחתונה- כדאי לשלב שיבולת-שועל במזונות רבים ולא רק בארוחת הבוקר!

נוט-מיט-בולס ברוטב עגבניות

מתכון ל26 קציצות

כוס שיבולת שועל

1 כוס גזר מגורר

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס בזיליקום קצוץ

3 עגבניות קצוצות (או קופסת שימורים 400 גרם)

2 שיני שום

כוס וחצי שעועית לבנה מבושלת
כוס עדשים כתומות יבשות

3 כפות שמן זית

כפית אורגנו

חצי כפית צ'ילי

מלח ופלפל לפי הטעם

ניתן להוסיף פירורי לחם.

 

מכניסים הכל מלבד פירורי הלחם למעבד מזון.

יוצרים כדורים ומצפים בפירורי הלחם.

אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

בתיאבון!