25/03/2014

מספר עצות מועילות שחשוב לדעת כדי שנוכל לעזור ולהציל חיים של אלו, שלא בחרו, להיוולד ברחובות.

 

הטיפול בגורי חתולים יונקי
1. ראשית, במידה ומצאתם גור חתולים יונק, אסור לגעת בו.
ברב המקרים, אם כי לא בכולם, אמא חתולה הלכה לחפש לעצמה מזון ולכן השאירה את הגורים לבדם.
אם נגעתם בגורים, האם תשוב ותריח את הריח שלכם על פרוותם- והיא לא תחזור להניק אותם!
חשוב לשוב למקום מאוחר יותר ולבדוק האם האמא חזרה.
במידה וחזרה – עזרו לה, הניחו לה מים ומזון שתוכל להתחזק ולטפל בגוריה.
הרבה פעמים האמא ממליטה במקומות "לא נוחים" לבני האדם כמו ארון בגדים או ארון חשמל- כי היא מרגישה שזהו המקום הבטוח והמוגן ביותר עבור גוריה.
אם הדבר הוא בלתי נסבל מבחינתכם…אנא המתינו מספר ימים. אמא חתולה נוהגת להעביר את גוריה ממקום למקום, מכיוון שיודעת שאין מקום מספיק מוגן עבורם..אם קשה לכם לחכות..נסו להרעיש (מבלי לפגוע בה או בגוריה) ולהכין ארגז עם מצעים ומזון ומים בפינה קרובה אליהם היא תוכל להעביר לבדה (עם דגש שוב על לבדה) את גוריה. 
2. במקרים רבים מדי לצערנו האמא נדרסה או עברה התעללות ולכן לא תוכל לשוב אל גוריה. גור עד 3 שבועות יש להאכיל כל שעתיים אבקת חלב מיוחדת לחתולים, בעזרת בקבוק קטן עם פיטמה/מזרק. את אבקת חלב ניתן להשיג אצל הוטרינרים או בחנויות המוכרות מזון לבעלי-חיים. ניתן להשתמש גם באבקת חלב לתינוקות.
מגיל 3 שבועות, יכול הגור לאכול גם אוכל מוצק יותר, מזון מיוחד לגורי-חתולים בקופסאות שימורים.
3. חשוב לשמור על חם גופם של הגורים שרגילים להיות צמודים לגופה החם של אמם! יש לעטוף אותם בשמיכות ולהניח בקבוק חם (כשהבקבוק מכוסה בשמיכה, שלא יהיה חם מידי).
4. עד גיל 4-3 שבועות, הגור אינו מסוגל לעשות צרכים ללא גירוי חיצוני של הסוגרים. החתולה-האם עושה זאת בליקוק ובהעדר אם, יש לטפוח קלות עם צמר גפן לח על אזור פי-הטבעת עם צמר-גפן לח, 4-5 פעמים ביום. אם החתלתול אינו עושה צרכיו יותר מיומיים, יש להביאו לוטרינר לבדיקה.
5. כשהגורים מסיימים לינוק ועוברים למזון מוצק, מומלץ לאמץ אותם ולהכניס שמחה לחייכם אך במידה ואין באפשרותכם, ניתן לסדר עבורם פינת האכלה בחצר הבניין.
כדי שלא יהיו עוד גורים אומללים ברחובות- חשוב לעקר ולסרס את חתולי הרחוב. לקביעת תור לעיקור/סירוס במרפאה שלנו 036241776 שלוחה 4