31/10/2016

טבעונות בקלות ובזול

המעבר לתזונה טבעונית ייטיב אתנו – לא רק בבריאות ובמצפון אלא גם בכיס!

מאז אמצע המאה העשרים, הטכנולוגיה של המשקים המתועשים הוזילה את מחירי הבשר, הביצים והחלב. את המחיר אנו משלמים במקומות אחרים: בסבלם של בעלי-החיים, בהרס הסביבה, בהתפתחות של חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה ועוד. למרות זאת, מחירם של מוצרים מהחי ממשיך להיות גבוה ממחירם של מוצרים מקבילים מהצומח.

מבחינה כלכלית מזון מהחי הוא מזון צמחי שעבר עיבוד בגופם של בעלי-חיים. אנחנו נותנים לבעלי-חיים כמות גדולה של מזון צמחי ומפיקים מהם כמות קטנה יותר של בשר, ביצים וחלב, שאותם צריך להחזיק לרוב בתנאי קירור מיוחדים. לכן, רק הגיוני שמוצרים מהצומח יעלו פחות ממוצרים מהחי.

תזונה צמחית יכולה להיות זולה או יקרה ככל שנרצה – אבל כמעט תמיד היא תהיה זולה יותר מתזונה מקבילה מהחי.

אנחנו יכולים להתבסס על קנייה בשוק של ירקות ופירות טריים ושל דגנים וקטניות יבשות. זה יהיה זול יותר מלקנות בשוק בשר, ביצים ומוצרי חלב. במחלקת המאכלים הקפואים בסופרמרקט נוכל למצוא שפע של אופציות מהצומח, לצד מנות בשריות. גם כאן, המאכלים הצמחיים יהיו בד"כ זולים יותר. אפשר גם להסתער על מוצרי גורמה ועל מקבילות חדשניות של גבינות ונקניקים – שוב, למרות שמדובר עדיין במוצרי נישה, המחירים לרוב נמוכים יותר מהמחירים של מוצרי גורמה מהחי. הכלל לפיו מנת שווארמה יקרה יותר ממנת פלאפל נכון גם במקומות אחרים.