22/05/2016

סקולי, כלב שמפחד מגברים מחפש  בית אוהב אצל נשים

 

גל בכר, מאלפת ב"תנו לחיות לחיות, שבעצמה מגדלת עם בת זוגה כלבה חששנית ש'מעדיפה נשים', מספרת.

מדוע יש כלבים שמעדיפים נשים?

גל: יכולות להיות לכך הרבה סיבות, אופציה אחת היא כלבים שעברו התעללות על ידי גברים, וסטטיסטית זה קורה יותר על ידי גברים מאשר נשים ולכלבים יש נטייה לעשות הכללה. הם עשויים להכליל את הפחד לכל הגברים ולפחד מכל הגברים.

ישנם גם כלבים שפוחדים מגברים פשוט כי הם לא נחשפו אליהם בזמן הנכון. בין גיל שלושה חודשים ועד גיל שננה כלבים אמורים להיחשף לעולם כדי ללמוד להתמודד עם דברים, למשל ילדים, מכוניות, גברים או נשים. כלבים אלו מעדיפים נשים פשוט כיוון שלא נחשפו מספיק לגברים בזמן הקריטי הזה. גם אצלנו בעבר רוב המטפלים היו מטפלות והייתה להם חשיפה מועטה לגברים שאינם מכירים.

בנוסף, רוב הכלבים שמעדיפים נשים הם פשוט כלבים שהם פחדנים באופן כללי. הם לרוב יפחדו יותר מגברים מאשר מנשים בעיקר בגלל סממנים פיזיים. הם גם מריחים ועושים הבחנה בין גבר לאשה, אבל ככל שמדובר בגבר גדול פיזית או עם קול בס יותר וסמכותי יותר אז הכלב יחשוש עוד יותר.

במה מתבטאת ההעדפה שלהם לנשים?

גל: הוא יחשוש, אבל כל כלב מגיב אחרת. יש את הכלב שינבח ויש את זה שיקפא או יברח מנוכחות של גבר. חשוב מאד לציין שגם כלב שפוחד מגברים יכול להיקשר לגבר מסוים אבל זה תהליך שיכול להיות ארוך ולוקח כמה חודשים . יש אצלנו שני כלבים שכבר אומצו לכמה חודשים על ידי משפחה שעשתה עבודה עם הכלב, אבל זה לא היה מספיק.. סקולי, למשל, כלב מאד עדין  שבמשך חצי שנה לא נקשר לגבר במשפחה. הוא כן נקשר מאד לאשה וסמך עליה אבל היה מבועת מהגבר עד כדי כך שהשתין מפחד כשראה אותו, למרות שהגבר ניסה מאד להתחבב עליו. לפעמים פשוט מדובר בתהליך ארוך כדי לבנות אמון בגבר ולמשפחות קשה ולא תמיד יש את אורך הרוח להתמודד עם זה. עם נשים זה הרבה פחות בעייתי.

בכר ושאר צוות המטפלים,  הבינו שבבית עם נשים יהיה לכלבים יותר קל להתאקלם. ילדים בנים צעירים לא מהווים בעיה, וכשגדלים עם הכלב הוא לא יפחד מהם גם כשיהפכו לנערים ולגברים.  "זה פחות מתאים לנשים רווקות הטרוסקסואליות, כי כאשר כן ייכנס גבר לחיים שלהן פתאום תתעורר בעיה . ואנו ממש לא מעוניינים שהכלב יחזור לכלביה כדי שהגבר יוכל לחיות בבית".

חוץ מההעדפה לנשים, האם תהליך האימוץ הוא כמו של כל כלב אחר?

בכר: "לא בדיוק. אמנם עם נשים הרבה יותר קל להם, אבל  לכל הכלבים האלה יש קושי להסתגל לאנשים חדשים. אי אפשר לבצע תהליך אימוץ ביום אחד ופשוט לקחת את הכלב. לפני האימוץ בפועל נצטרך לעשות תהליך הכרות. בתהליך כזה המאמצים מגיעים לכלביה כמה פעמים , עד שהכלב מגיב אליהם טוב. במפגש בכלביה עובדים עם המאלפות שמראות להם איך להגיב כשהכלב נלחץ, איך לקשור קשר טוב עם הכלב ומקבלים ממש הדרכה איך לדאוג להתאקלמות טובה של הכלב בבית. רק כאשר אנו בטוחים שהמאמצים יודעים טוב איך לתקשר עם הכלב והכלב מוכן ובוטח במאמצים, רק אז מוציאים את הכלב הביתה.. כשברי אומץ, למשל, ביקשנו מהנער המתבגר גם להגיע לעשות עבודה כזו של הכרות עם הכלב, אבל הוא לא שיתף פעולה. לכן זה לא הצליח. אם תהליך ההכרות היה מתבצע אני מאמינה שזה היה מסתדר.

גם לאחר המעבר לבית אנו מגיעים לפחות פעם אחת הביתה כדי לעקוב ולראות שהתהליך מתבצע כמו שצריך.

לא מתאים לכל אחד.

בכר: "מדובר בתהליך של הסתגלות. כשילד חדש מגיע למשפחה יש תהליך ארוך של הסתגלות והתארגנות וגם אז זה לא פשוט. משפחות מצפות שכאשר באים לאמץ כלב זה יהיה אינסטנט ומיד יהיה להם בבית הכלב המושלם.  לגבי רוב הכלבים זה ממש לא ככה. זו הסיבה שהכלבים מהסוג הזה נתקעים שנים בכלביה. אם כלב נובח מול המשפחה, או מסתגר בפינה או מתרחק, הוא לא אטרקטיבי בעיניה.. כשלוקחים את הכלב לטיול ראשון, יש מיד ציפייה שהכלב יסתכל עליהם ויתרפק וישחק, אחרת אומרים ש'אין חיבור'. אבל רגע, קצת סבלנות. החיבור לוקח זמן. הכלב עוד לא מכיר אותך, למה שמיד ייצור אתך קשר? לכן חשוב לנו להדריך את המשפחה לגשת לכלב בצורה מבוקרת ועדינה, לא לדחוף את הכלב לפינה, לאלץ אותו ליצור קשר. לתת לכלב את הצ'אנס שמגיע לו, גם אם הוא קצת חושש בהתחלה. אם היו נותנים לסקולי את הצ'אנס, אין לי ספק שכבר היו מאמצים אותו מזמן.

ויש ניסיון מוצלח של לסביות שאימצו כלב שמעדיף נשים?

בכר: "האמת שאני והחברה שלי אימצנו כלבה כזו, הכלבה החמישית שלנו. מדובר בכלבה שאומצה בעבר על ידי גבר אוסטרלי, וכאשר עזב את הארץ השאיר אותה בפנסיון כלבים שבו עבדתי, שם התאהבתי בה. אחרי שנתיים מצאנו לה בית, אבל אחרי זמן מה היא ברחה מהבית ושוטטה ברחובות במשך שנה. אני וחברים טובים ניסינו במשך שנה ללכוד אותה, אבל היא הייתה כל כך פחדנית שלא הצלחנו. היא פוחדת מכל האנשים שהיא לא מכירה, אבל יותר נלחצת מגברים. לבסוף הצלחנו לתפוס אותה ומאז היא חיה אתנו, ואנחנו אוהבות אותה מאד.

 

נשים – אלו הכלבים שמחכים רק לכן בבית המחסה בכפר רות:

סקולי –  הגיע בתור גור לכלביה לפני ___ שנים וגדל בכלביה   הוא מאד עדין וטוב ומסתדר עם כולם. פוחד מאנשים שאינו מכיר אבל לגברים התגובה היא קיצונית יותר. בעבר רוב המטפלים שלנו היו נשים ולכן לא התרגל לגברים. כבר אומץ וחזר אחרי חצי שנה. לא תוקף אלא קופא או בורח

אנרג'י – חזר ממשפחה מאומצת לאחר שהפחד שלו מגברים הוביל לעתים לתוקפנות, אבל רק כלפי גברים, לא לנשים ולא לילדים. גם כשמריח גבר ממרחק עשרה מטרים הוא נלחץ.  בבית שבו היה, אמרו  שהיה מקסים עם האשה והילדים. מסתדר נפלא עם כלבים וחתולים. כלב מדהים ומחונך ומאד אוהב ילדים.

קרמבו – לפני שנתיים אומץ וחזר בגלל תוקפנות לגברים שיסו ליצור אתו מגע. מהתגובה שלו בטיולים מחוץ לכלביה, אנו רואים שגם מנשים חושש בהתחלה אבל מסתגל.. כלב משוחרר ומלא שמחת חיים עם האנשים שהוא מכיר ורק צריך לדעת איך להתנהל אתו כשנכנס ללחץ

רופי – רופי חולץ לפני שנתיים וחצי לאחר שהגיע מתנאים של הזנחה והתעללות לא קלים. הוא עשוי להגיב בתוקפנות לאנשים שהוא לא מכיר, אבל עדיין יהיה קל יותר לשלב אותו בבית של נשים – דורש כמובן התאמה .אלו צריכות להיות נשים בעלות ניסיון שידעו גם איך להגיב כאשר מגיע גבר זר הביתה. כלב טוב מאד עם מי שמכיר ודורש אשה או נשים סמכותיות, כי הוא דומיננטי מטבעו.

זאביק  רועה גרמני מבוגר שבאופן כללי חשדן כלפי זרים. יהיה קל יותר לשלבו עם נשים. הוא כלב מדהים ומתרפק עם אנשים שאוהב וסומך עליהם. אבל לא יקבל בהבנה ליטוף של כל אדם.

ספידי – באופן כללי פוחד מאנשים זרים , אבל במיוחד מגברים עליהם נובח גם מרחוק. לוקח הרבה זמן לבנות אתו קשר אבל מאד מתמסר ומתרפק על מי שמכיר.

ברי – היה בבית כמה חודשים וחזר אלינו לפני שבועיים בערך כיוון שלא הסתגל בבית לנער מתבגר. עם האמא והילד הקטן היה נהדר. עם מי שבונה אתו קשר טוב הוא סופר נאמן ולעולם לא יפגע במי שאוהב ומכיר.

 

לאימוץ – תנו לחיות לחיות , בית המחסה בכניסה לכפר רות

03-6241776 שלוחה 3