07/10/2011

אם החלטתם להציל גור כלבים מחיי הרחוב ולגדלו בבית או בחצר, דעו שלקחתם אחריות שלמה לבריאותו. הטיפול בגור דורש הקדשת זמן רב ותשומת-לב מיוחדת ומתחלק לכמה שלבים, בהתאם לגילו.
כיצד לטפל בגור כלבים יונק

 

ראשית, גם אם על פניו הגור נראה אובד או נטוש, אין למהר ולקחתו. ייתכן שהאם רק הלכה ל"סידורים". אם ראיתם שלאחר כחצי יום רצוף הוא לבד, רק אז יש לשקול להצילו. עד אז, בשום אופן לא לגעת בו, שכן האם תחוש בריח הזר ומסוגלת לנטוש אותו בשל כך.

האכלה:

ניתן לקנות פורמולה המיועדת לגורי כלבים אצל וטרינרים או בחנות לציוד לבעלי חיים, ולהאכיל כל שעתיים-שלוש. בעזרת בקבוק המיועד לכך.

במידה ואין אפשרות לרכוש פורמולה, ניתן להכין פורמולה זמנית המבוססת על:

45 גרם חלב רזה

40 גרם קזאין או חלב קרוש

חלמון ביצה

כפית שמן זית

כפית מולטיויטמין (פולחניו)

יש להוסיף כמות שווה של מים ולחמם לטמ"פ החדר.

 

מגיל חודש יש להוסיף לדיאטה מזון רטוב לגורי כלבים ולגמול מהנקה עד גיל חודשיים.

 

עשיית צרכים:

עד גיל 4-3 שבועות, הגור אינו מסוגל לעשות צרכים ללא גירוי חיצוני של הסוגרים. האם עושה זאת בליקוק ובהעדר אם, יש לשפשף את אזור פי-הטבעת עם צמר-גפן לח, 4-5  פעמים ביום. אם הגור אינו עושה צרכיו יותר מיומיים, יש להביאו לוטרינר לבדיקה.
בגיל 4-3 שבועות מסוגל הגור לעשות צרכיו בכוחות עצמו.

שמירה על חום הגוף:

לגור עד גיל 4 שבועות קשה לשמור על חום גופו. כשהוא עם אמו, חום גופה הוא ששומר עליו. בהיעדר האם, נחוץ לשים אותו במקום חם, יבש ונעים. ניתן לחממו, כשמניחים אותו על גבי בקבוק-חם (כשהבקבוק מכוסה בשמיכה, שלא יהיה חם מידי) או בעזרת מנורת חימום. ניתן גם לשים אותו בסמוך לתנור, אך לא קרוב מידי בכדי שלא יתייבש. אפשר גם, כמובן, להצמידו לגופנו, או להניחו בחיק בובה שעירה. כל הנאמר נחוץ להיעשות גם בהתחשב בעונת השנה (אין דין יום שרב ליום קרה).

הדברה:

לפני גיל חודשיים אין להשתמש בתכשירי הדברת קרציות ופרעושים ( שהנם גם מקור לתולעים) ורק להטביל צמר-גפן בחומץ הדרים ביתי ולמרוח על הגור. מגיל חודשיים, אפשר להשתמש בספריי Frontline פעם בחודש וחצי -חודשיים, או בטיפות Advantage ששמים פעם בחודש על העורף (במקום שאינו יכול להגיע וללקק). את התכשירים ניתן לרכוש אצל וטרינר

טיפולים וחיסונים:

תלוע: מגיל 3 שבועות יש לתת לו טיפול נגד תולעים. יש לחזור על הטיפול לאחר 3 שבועות ואחר-כך כל חצי שנה. את הכדורים או הסירופ ניתן להשיג אצל וטרינר.

בגיל 3 חודשים – חיסון כלבת שנתי.

חיסון משושה מגיל 6 שבועות ובהפרש של שבועיים-שלושה. סך הכל 3 חיסוני משושה בשנה הראשונה

מגיל 4 חודשים- טיפול מונע לתולעת הפארק כל 3 חודשים.